VERBODEN LANDSCHAP G.A.N.G. , ARNHEM, 2013


 

 
Locatie: Arnhem
Datum: Juni – September, 2013
Opdrachtgever: Stichting G.A.N.G.

 

Stichting G.A.N.G. is een cultureel projectbureau dat zich richt op de ontwikkeling van onze omgeving en het landschap. G.A.N.G. heeft de ambitie om aan de noordrand van Arnhem een 21e eeuws landschapspark te ontwikkelen. Om dit te realiseren, benaderde G.A.N.G. in het voorjaar van 2013 twaalf professionals met de vraag de schimmige noordrand te verkennen.

Frank Bruggeman heeft het gebied verkent middels fotografische registraties van zogenaamde ‘tussen’ gebieden of situaties. Dit uit zich van verdwaalde coniferen tot in onbruik geraakte toegangspoorten van voormalig verboden gebieden of merkwaardige bouwsels van een hondentraining gebied. Zijn verzameling beelden is een pleidooi om in de toekomst dit soort onregelmatigheden juist te behouden of te stimuleren bij de ontwikkeling van het gebied.

De resultaten van de twaalf verkenningen zijn gepubliceerd als afzonderlijke cahiers in 2014 en in 2017 gebundeld in de publicatie Verborgen Landschap – Vergezichten voor een landschapspark in wording, kunstenaars verkennen een vergeten vlieggebied – ISBN 978-94-90322-83-0.

PDF Cahier Frank Bruggeman
 

 
 

Frank Bruggeman